LİMONLU SÜRPRİZ
Tarifi:
2 adet yum sarısı
1/2 su bar şeker
2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
...
2 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
50 gr un
1çay kaş kabartmatozu
60 ml limonsuyu ( yaıyarıya portakal suyuda ekkleyebilirsiniz)
180 ml süt
40 gr tereyağ
3 adet yum beyazı
pudra şekeri
çikolata arzuya göre fındık fıstık çeviz badem herhangi biri
Yapılışı:
yumurya aklarını krema kıvamına kadar çırpınız sarıları şekeri ve kabuk rendelerini çırpınız yum sarılarına un süt tereyağ limon suyu ekleyip çırpınız ve bayazları ekleyerek bir tahta kaşık veya spatula yardımıyla karıştınız. mikrodalga fırına giren bir kabınızı tereyap ile yağladıktan sonra karışım boşaltalım ve 700 watt konumunda 4 dk pişirelim, piştikten sonra 5-10 dinlendirip soguduktan sonrabir parça katın arasına eritilmiş çikolata ve badem serpiyoruz üzerine bir kat daha kesip ekledikten sonra üzerine pudra şekeri ve arzuya göre süsledikten AFİYET OLSUN
LİMONLU SÜRPRİZ
Tarifi:
2 adet yum sarısı
1/2 su bar şeker
2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
...
Tarifi:
2 adet yum sarısı
1/2 su bar şeker
2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
...
2 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
50 gr un
1çay kaş kabartmatozu
60 ml limonsuyu ( yaıyarıya portakal suyuda ekkleyebilirsiniz)
180 ml süt
40 gr tereyağ
3 adet yum beyazı
pudra şekeri
çikolata arzuya göre fındık fıstık çeviz badem herhangi biri
Yapılışı:
yumurya aklarını krema kıvamına kadar çırpınız sarıları şekeri ve kabuk rendelerini çırpınız yum sarılarına un süt tereyağ limon suyu ekleyip çırpınız ve bayazları ekleyerek bir tahta kaşık veya spatula yardımıyla karıştınız. mikrodalga fırına giren bir kabınızı tereyap ile yağladıktan sonra karışım boşaltalım ve 700 watt konumunda 4 dk pişirelim, piştikten sonra 5-10 dinlendirip soguduktan sonrabir parça katın arasına eritilmiş çikolata ve badem serpiyoruz üzerine bir kat daha kesip ekledikten sonra üzerine pudra şekeri ve arzuya göre süsledikten AFİYET OLSUN
50 gr un
1çay kaş kabartmatozu
60 ml limonsuyu ( yaıyarıya portakal suyuda ekkleyebilirsiniz)
180 ml süt
40 gr tereyağ
3 adet yum beyazı
pudra şekeri
çikolata arzuya göre fındık fıstık çeviz badem herhangi biri
Yapılışı:
yumurya aklarını krema kıvamına kadar çırpınız sarıları şekeri ve kabuk rendelerini çırpınız yum sarılarına un süt tereyağ limon suyu ekleyip çırpınız ve bayazları ekleyerek bir tahta kaşık veya spatula yardımıyla karıştınız. mikrodalga fırına giren bir kabınızı tereyap ile yağladıktan sonra karışım boşaltalım ve 700 watt konumunda 4 dk pişirelim, piştikten sonra 5-10 dinlendirip soguduktan sonrabir parça katın arasına eritilmiş çikolata ve badem serpiyoruz üzerine bir kat daha kesip ekledikten sonra üzerine pudra şekeri ve arzuya göre süsledikten AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder