Sayfalar

11 Ekim, 2012

ev yapımı erişte

marketten almak yerine eriştelerinizi kendiniz yapabilirsiniz ben 2 senedir eriştelerimi yapıyorum içinde ne olduğunu ne şartlarda yapıldığını biliyorum ve gönül rahatlığıyla tüketiyorum :)
NOT : BU TARİF MUTFAKPENCERESİ.COM dan ALINMIŞTIR
TARİF

Malzeme Listesi:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6,5 su bardağı un (5 bardak konulup, kalan 1,5 bardağıı hamurun kıvamını ayarlamak için kullanılacakEv Eriştesi: Malzemeler

yapılışı
 
hamur yapmak için kullandığınız bir kaba 5 su bardağı unu koyup ortasını havuz yapalım. Havuza yumurtaları, suyu, sütü, zeytinyağını, tuzu döküp sıvıları birbirine iyice karıştıralım. Ortadaki sıvıya unu yavaş yavaş yedirerek hamuru yoğuralım. Hamur cıvık olursa kalan 1,5 bardak unla kıvamı ayarlayalım. Hamurumuz ele yapışmayan sert bir hamur olsun. Hazır olan hamurumuzu 4 bezeye ayırıp, bir süre (10 dakika kadar) dinlendirelim sonra yufkalarınızı açıp temiz bir çarşafın üstünde kurutuyoruz ve kesiyoruz.



ilk olarak kuruyan yufkalarımızı şeritler halinde kesiyoruz conra şeritleri üst üste getirip kibrit çöpü kalınlığın da yada biraz daha kalın kesiyoruz.
 

 
kesme işlemi bittikten sonra bir fırın tepsisine koyup fırında kısık derecede kızartıyoruz ve bez torbalarda saklıyoruz istediğiniz zaman pişirip yiyebilirsiniz bundan sonra AFİYET OLSUN
 

8 yorum: